linneaelisabet

Skriver öppet & ärligt om mitt liv med ätstörning UNS, depression, och grov undervikt. Kämpar mot välmående och viktuppgång, men vägen mot ett lyckligt liv är långt ifrån enkelt.. Med en blogg som växer otroligt varje dag är jag på väg att visa världen - det är okej att må dåligt - och att prata om det!

Svar från en ny läsare.

Publicerad 2015-03-02 13:34:00 i Allmänt/Vardag,

Fler och fler nya läsare tittar in, och om ni har frågor och funderingar så rekommenderar jag att ni kikar in under mina kategorier, där har jag svar på det mesta. Men för att göra nya läsare lite mindre förvirrade så svarar jag på en kommentar i ett inlägg;
 
Louise (---)
IP: -

Hej, har nyligen hittat din blogg och jag fastnade direkt. Jag har kollat en del (...pinsamt) och förstår att du kan äta en del men har svårt att gå upp i vikt. Stämmer detta? Jag menar, du äter mycket (?) snabbmat och godis, ändå är du så söt som du är. Själv kan jag inte äta som du gör... Min kropp lägger på sig väldigt enkelt och detta sätter sig på psyket. Man brukar prata om bra/dålig ämnesomsättning men så stor skillnad kan inte människor ha? Eller? En kluven Louise. 

Kram på dig.

Hej på dig! Det stämmer att jag äter en heldel skräpmat, godis, glass osv och går inte upp i vikt. För vissa människor kan det verka som en dröm, men för mig är det en mardröm. Jag fic depressioner och ätstörningar år 2010, och efter att jag svält och mixtrat med maten så har jag haft otroligt svårt att gå upp i vikt. Jag har testat allt. Ätit otroligt mycket skräpmat, flera 100gram choklad om dagen, svullat, försökt dricka näringsdrycker och varit inlagd på sjukhus och blivit proppad med mat. Ingenting hjälper.
I nuläget så ligger jag på en utav de högsta vikterna jag haft på flera år, men jag är fortfarande väääldigt underviktig och skäms så otroligt för min kropp. Jag skulle ge allt i världen för att gå upp 10-15 kilo. Jag har blivit mobbad, utfryst och uthängd under flera år. Cirkulerat rykten om att jag har anorexia, vilket jag aldrig haft. Jag har vara otroligt svårt för att gå upp i vikt, och läkarna vet inte vad de ska göra. Förmodligen fel på ämnesomsättningen/sköldkörteln/tarmarna. Men ingen vet.
I nuläget så försöker jag att inte hänga upp mig alltför mycket på vikten, men det är otrolig svårt. Att hitta kläder som sitter bra och att kunna se mig själv och ge mig ett leende är omöjligt vissa dagar. Men jag kämpar på. 
Ungefär så ser det ut nu, om ni har andra frågor är det bara att fråga på, annars hittar ni det mesta under kategorierna. Stooooora kramar! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

linneaelisabet

Skriver öppet & ärligt om mitt liv med ätstörning UNS, depression och grov undervikt. Kämpar mot välmående och viktuppgång, men vägen mot ett lyckligt liv är långt ifrån enkelt.. Med en blogg som växer otroligt varje dag är jag på väg att visa världen - det är okej att må dåligt - och att prata om det!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela