linneaelisabet

Skriver öppet & ärligt om mitt liv med ätstörning UNS, depression, och grov undervikt. Kämpar mot välmående och viktuppgång, men vägen mot ett lyckligt liv är långt ifrån enkelt.. Med en blogg som växer otroligt varje dag är jag på väg att visa världen - det är okej att må dåligt - och att prata om det!

VÄRSTA jag varit med om.

Publicerad 2015-02-22 01:57:29 i Allmänt/Vardag,

Alltså mitt hus är så SJUKT lyhört… Och just nu, klockan 2 på natten, spelar grannarna (Precis VÄGG I VÄGG) SKITHÖG musik och VRÅLAR till varandra. Min spegel ramlade nästan ner (?!) nyss, och jag har hört exakt hela deras konversation. Det låter som att de står inne i MIN lägenhet och vrålar.
Ok om jag hört grannarna ha lite livliga nattaktiviteter, ok om de spelar hög musik på kvällarna eller dagarna, men att spela sviiinhög musik och gapskrika till varandra klockan 2 på natten känns inte okej. Om de inte slutar snart tänker jag fan bli en bitterfitta och ringa hyresvärden…
Hur reagerar ni om era grannar är sjukt högljudda mitt i natten? Grejen är att ja själv brukar spela hög musik och prata högt ibland (dock inte två på natten…), men ändå så känns så fel att plinga på… Vad brukar ni göra…?

Kommentarer

Postat av: Lilla hjärtat

Publicerad 2015-02-22 03:18:12

Mina grannar är tysta, eller det ä inte alls lyhört.. men jag skulle nog inte haft mod att ringa på dörren. Beror nog på hur väl jag känner till vilka de skulle vara. Om jag vore du så hade jag ring till hyresvärden för det är inte alls okej att störa så sent. Att du spelar högt ibland på dagen tycker jag inte är samma sak rikigt. Bråkar dom? :( Sådant är ju obehagligt också. Jag ringde till socialen en gång då en liten tjej satt utelåst i trapphuset.
Kram <3

Svar: Åh va skönt.. Nästa gång jag flyttar ska jag fan fråga "Är det lyhört?" hahaa.. Nej, jag gjorde det, men det var ingen på kontoret, klockan var 2 på natten ju.. Nej , de bråkade inte, festade bara :) Jaa, värre vore de nästan om de bråkade faktiskt. Åh, nej vad hemskt :(( Då gjorde du helt rätt! Kramar!
linneaelisabet

Postat av: Linda

Publicerad 2015-02-22 04:04:19

Haha... Mina brukar ha sex. Högt. Då kan man liksom inte plinga på och klaga känns det som, hehe... Men jag är med dig. Det suger. Vi jag en bitterfitta ovanför oss som är typ 40+ som festar ibland och man tror att golvet ska gå isönder, men guuud förbjude om vi skulle råka tappa en fimpe på marken eller prata högt i trappen..... Logik där? 0.

Svar: HAHAHA, min granne brukar också ha ganska högljutt sex och håller med dig. "Hej skulle ni kunna knulla lite tystare?" känns lite awkward hahaha..Whaaat??? 40 år och festar? :P Det var lite skumt. Men åh hatar dubbelmoralkärringar! Om hon själv gapar och skriker ska hon ju inte klaga på er. Det är lite så jag känner när jag klagar på de andra, eftersom jag själv brukar kunna ha ganska hög musik och prata lite högt med mina kompisar ibland...
linneaelisabet

Postat av: m a j a n

Publicerad 2015-02-22 08:26:08

Är det en hyresrätt du bor i? Då kan du ju prata med hyresvärden om det händer ofta. Vi hade en skit störig granne vägg i vägg när vi bodde i lägenhet, han spelade musik och gapade i skype (full som ett ägg) alla dygnets timmar typ. Inte så kul, speciellt inte med tanke på våra barn. Dock hade vi en bostadsrätt så det är ganska svårt att göra så mycket. Vi ringde dock polisen ett par gånger som fick komma och prata med honom, så det är ju ett alternativ om du inte vill/vågar plinga på.

Svar: Ja det är det. Grejen är att jag aldrig hört honom såhär förut..! Så visste inte riktigt hur jag skulle hantera det. Om man har barn förstår jag att det blir värre, men eftersom jag bor ensam så känns de lite sådär att klaga.. :/ Jag ringde faktiskt polisen igår för att fråga vart man skulle vända sig.. Men ja, fick som svar att jag skulle ringa störningsjouren som inte ens var öppen. Fail :(
linneaelisabet

Postat av: cornelia

Publicerad 2015-02-22 08:52:33

Jag hade nog gått och knackat på först iallafall, och åtminstone ge dem en chans att sänka musiken och prata tystare. Hade inte det funkat hade jag ringt störningsjouren, men då har de iallafall fått en chans att sänka musiken och lugna ner sig lite. Det hade jag som hyresgäst önskat att mina grannar gjort om jag skulle vara högljudd, så slipper man få faktura på 1500:- från störningajouren för att de får lov att åka och säga till. (Funkar så där jag bor iaf) Oftast tänker man ju inte på hur mycket det faktiskt låter, men jag har bra grannar nu som brukar komma ner och knacka på och be mig/oss va tystare :-)

Svar: Störningsjouren var inte ens igång, alltså det var ingen på kontoret.. Så jävla duktigt…Grejen är att jag lite halvt vet vem det är och vi är i samma ålder och jag brukar ju själv spela hög musik så jag vågade inte riktigt haha….
Oj, ja de var bra grannar! Mina har åtminstone aldrig klagat på mig så det är kanske jag som inbillar mig att jag låter mer än jag gör. Kram!
linneaelisabet

Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

Publicerad 2015-02-22 10:08:52

men oj :(

Svar: Mmm, lite småirriterande kan jag säga..!
linneaelisabet

Postat av: Nathalie

Publicerad 2015-02-22 11:11:53

En gång hade min granne vägg i vägg efterfest. Klockan var runt ~4 på natten/morgonen när de började INTERVALLhöja musiken. Först var de på så man hörde musiken lite svagt sådär för att en chockhöja och spela svinhalt i några sekunder för att sen sänka igen. Var så jävla förbannad!! Jävla respektlösa idioter!!

Svar: Alltså är folk helt dumma i huvudet på riktigt? 4 på natten lixom? Så jävla respektlöst… Jag har iallafall inte hållt på klockan 4 på natten som tur. Men ändå, fattar grejen. Fett irriterande.. Hoppas någon ringde störningsjouren där :o <3
linneaelisabet

Postat av: Nathalie

Publicerad 2015-02-22 11:12:41

*svinHÖGT inte svinhalt, hahaha

Svar: HAHA!
linneaelisabet

Postat av: Hanna Viklund

Publicerad 2015-02-22 12:49:23

Min granne ovanför är ganska duktig med att gå med hälarna först och hålla takten till musik med fötterna. Lika ör de fest lite då och då å barn som går å drar saker mot trappräcket i trapphuset men de känns bara dumt å klaga på så jag sitter hemma och är sur för mig själv, haha! De är ju ljud man står ut med, däremot att dom festar som för dig tycker jag inte är ok, inte så sent på natten..

Svar: HAHAHA fyfaaan vad irriterande..! Grejen är att jag inte "vågar" klaga för att jag själv inte kanske är världens tystaste… Fick bli öronpluppar istället..
linneaelisabet

Postat av: anonym

Publicerad 2015-02-23 21:45:00

Jag tycker du kan lägga typ en lapp i brevlådan istället när det blir så.
Min pojkvän blev vräkt bara för att en granne klagade till hyresvärden. De la ingen lapp i brevlådan eller plingade på eller något alls. Så han visste verkligen inte att någon blev störd på grund av honom. Hyresvärden sa ingenting om att han hade fått klagomål och sen blev han vräkt utan att han ens fick någon varning.
Jag tycker det är lite schysst att förvarna först, att lägga en lapp i brevlådan om man inte vågar stå ansikte mot ansikte INNAN man vänder sig till sin hyresvärd. Skriva typ "Om du inte blir lite tystare om nätterna så kommer jag kontakta hyresvärden" eller något.

Svar: Ja, men detta var bara en gång.. Om det händer igen kommer jag göra det, men nu var det ju bara en gång. DET lät ju helt sjukt..! Alla har ju rätt att få en varning innan man blir vräkt…! :o
linneaelisabet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

linneaelisabet

Skriver öppet & ärligt om mitt liv med ätstörning UNS, depression och grov undervikt. Kämpar mot välmående och viktuppgång, men vägen mot ett lyckligt liv är långt ifrån enkelt.. Med en blogg som växer otroligt varje dag är jag på väg att visa världen - det är okej att må dåligt - och att prata om det!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela